HISTORIEN
2022 – 1993: Lokal mat og partnerskap
2022
Prima Brands forener Prima, Idsøe og Toma i et tettere samarbeid.
2021
Prima Idsøe kjøper 66% av Toma. Nytt anlegg for storfe i Egersund.
2020
Norsk ANGUS 100 Millioner 2019.
2019
Prima etablerer Matfylket Rogaland.
2018
Prima kjøper 50% av A. Idsøe AS og 50% av Krosby AS og kjøper samme år Spesialgrossisten Tor Hodne.
2015
Prima bygger nytt forskningsfjøs for Norsk ANGUS.
2014
Prima inngår partnerskap på kostnadssiden med Nortura.
2012
Prima utvider Kviamarka for dagligvare
2009
Langsiktig avtale med NorgesGruppen.
2007
Prima bygger nytt anlegg Kviamarka.
2006
Prima kjøper Fevang Kjøtt og flytter virksomheten til Vigrestad.
2002
Prima etablerer Jæren smak.
2000
Prima kjøper Nærbø Slakteri.
1999
I 1999 overtok sjette generasjon i rett nedstigende linje, Albert jr. Idsøe roret. Det har vært et prinsipp ved hvert eneste generasjonskifte at den «yngre» tidlig har tatt over ansvaret for å bringe bedriften videre. Her ligger kanskje noe av forklaringen på bedriftens suksess! De senere årene har bedriften befestet sin posisjon som byens spesialforretning for kjøtt og fine food.
Vi er stolte over å ha bidratt til å øke bevisstheten rundt kvalitet for stadig flere kunder.
1997
Prima utvider med eget slakteri-med 20 produsenter.
1993
Prima bygger nedskjæringsanlegg på Vigrestad.
1990 – 1950: Foredlingsindustri og supermarked
1990
I 1990 ble bedriften endret til Toma Mat AS, dagens eiere tok over og arbeidet med å etablere nye produksjonslokaler ble startet. I 1996 åpnet bedriften nye lokaler på Raglamyr i Haugesund kommune.
1970
I 70-årene førte supermarkedenes inntog til at man kunne kjøpe et bredt utvalg kjøttprodukter sammen med melk og brød. Kjøttbutikkene fikk dermed kraftig konkurranse, og de aller fleste måtte til slutt innstille. A. Idsøe AS holdt imidlertid stand, nå under ledelse av Martins sønn Albert.
1963
Toma AS ble etablert i 1963 av Torvald Kyvik og Magne Svinelid. Bedriften holdt til på Avaldsnes i Karmøy kommune.
1950
Så fulgte etterkrigstiden, med rasjonering og prisreguleringer langt opp i 50- og tildels 60-årene. I denne perioden kom bondesamvirket inn som en betydelig aktør, godt hjulpet av de politiske myndigheter.
1930 – 1825: Fra lokal slakter til industribedrift
1930
Under krisen i trettiårene og deretter 5 års krigstid var mangelen på kjøpekraft og råvarer stor, og den faglige kreativiteten ble satt på en hard prøve.
1902
Alberts to sønner, Albert og Adolf overtok ansvaret i 1902 og la grunnlaget for det som skulle bli landets største private kjøttbedrift.
Siden overtok Alberts sønn Martin styringen. På det meste hadde bedriften over 70 ansatte.
1898
I 1898 flyttet de inn i større og bedre lokaler i Verksgata 3 og 5 hvor bedriften fremdeles har tilhold.
1855
Overtok sønnen Albert ansvaret. Bedriften hadde en lang blomstringstid og var den første i sin bransje som anla eget fryseri og tok i bruk både dampkraft og elektrisitet.
1828
Det hele ble startet i 1828 av Tore Idsøe, som kom fra øya Idsø i Ryfylke. Tore Idsøe hadde en stund et gardsbruk mellom Petrikirken og Blaasenborg. Mesteparten av disse eiendommene ble solgt og pengene ble investert i Bakerbryggen 9 som lå midt i den nåværende Verksgata. Tore slaktet, og kona Siri solgte kjøttet fra det som ble hetende «Issebuå.» Dette var nok ingen prangende butikk, men på mange måter et stort framskritt fra hjemmeslakt og torgsalg.