Ny tilførselsleder på storfe I Prima!

Vi skriver medio desember 2021. Værmessig har den tradisjonelle Julestemningen senket seg over Jæren med vind og nedbør. Været legger imidlertid ikke noen «demper» på møtet vi har avtalt med Siri  Kvam Haugland som  starter opp som ny tilførselsleder på storfe i Prima Slakt 1. jan. 2022. Hun overtar stillingen etter Magnar Sandanger som skal arbeide med Angus på Heltid.

Her ønskes Siri velkommen!

Siri bor på Nærbø, hun har 3 voksne sønner og samboer, og er oppvokst på Bryne. Det store skrittet inn i voksenlivet og landbruket, fikk hun ved å gifte seg til gård med gris, sau og noen ammedyr.  Det å arbeide på egen gård, har gitt Siri de grunnleggende og gode forutsetningene til å forstå hverdagen til bonden. Formelt er Siri utdannet butikksjef gjennom COOP systemet.

De 10 siste årene har Siri høstet mye erfaring i ulike roller i Nortura systemet. Hun har innehatt roller som tilførselsleder på småfe i Agro, de siste 2 år har det vert ansvar som tilførselsleder for alle dyreslag. Gjennom dette arbeidet har hun høstet erfaring på spesial-produksjoner, dyrevelferd og Nisje produksjon.  Ikke minst har samarbeidet med Nortura / Prima ført til at Siri spesifikt har arbeidet med Ryfylkelam, Angus og Gourmet Ku. Viktig også å nevne at Siri har vert engasjert i Sau og geit. Dette har gitt Siri verdifull erfaring til å forstå produsentene både praktisk og organisatorisk.

Gjennom sin erfaring har Siri gode forutsetninger til å samarbeide tett med Prima sine flinke produsenter. Vi utfordrer Siri på hva som er viktig for henne i møte med prima og produsentene. Det kommenteres umiddelbart, jeg har lært å ha ydmykhet over for dyktige produsenter, jeg vet at Prima produsentene er dyktige og målrettet. Jeg ønsker og bli kjent med produsentene, slik at jeg forhåpentligvis  kan lære og lære bort.

Med sin erfaringsbakgrunn er Siri tydelig på at hun kjenner Nortura og Prima veldig godt. Det er et veldig godt utgangspunkt for å videreføre en positiv utvikling  både  organisatorisk og økonomiske for produsentene.  Samtidig understreker Siri respekt, for dem som mener noe annet enn henne. Hun avslutter med, det er resultatene vil lever av, ikke av de store talene.

I prima er vi takknemlig for at vi har fått Siri med oss på laget. Vi ønsker lykke til med nye utfordringer

 

Prima Slakt

Harald Reime