Det siste året har det blitt produsert og solgt over 2,7 millioner Angusburgere fra fabrikken i Egersund til alle landets MENY-butikker. Mesteparten av burgerne går til ferskvarepunktet, og en del til 2-pakk til butikkhyllene. Det selges burgere jevnt gjennom året, men høysesongen er mai til august.
Kristoffer Øglend er Key Account Manager i Prima Brands med MENY som kunde:
– Jeg vil påstå at vi har en av Norges beste burger. Grunnen for det er nok flere, men jeg tror de viktigste faktorene er kvalitet, råvaren og folkene. Burgerblandingen som er Brisket, Høyrygg og Bog fra vår Angus er skåret og blandet av de dyktige folkene i Egersund, kvernet og lett presset til en fin burger – alt i samme hus. Det er både unikt og god grunn for at vi har en så bra burger, sier Øglend.
Kokk og leder av MENY-Lauget, Espen Schøning Lie, sier de har hatt en økning i det totale burgersalget hittil i år på 36 prosent, og angusburger-kit til to personer har hatt vekst på 137 prosent i år. I sommersesongen har MENY en fast sommerpris på Angusburgere i ferskvaredisken, og det er disse som er bestselgerne.
− Når blandingen av bog, brisket og høyrygg grovkvernes til burger gir det den optimale fettprosenten, som igjen bidrar med god saftighet og masse smak. Denne burgeren er perfekt på grillen, fortsetter Espen.
Izabela Balicka og Andreas Tunheim sørger for at burgerene er i topp kvalitet ved foredlingsavdelingen i Egersund.
Andreas Tunheim er avdelingsleder for foredlingsavdelingen, og sammen med sine kollegaer sørger han for at de leverer burgere i topp kvalitet.
– For å ha en god burgerproduksjon er det viktigste en god planlegging i forkant, og folkene som står på linjen. Råstoffet og sorteringen inn er også viktig, men hele prosessen og de som lager og kontrollerer er viktigst. Det hadde ikke gått uten de, sier Tunheim.
Meny sier at de opplever en økt bevissthet og dreining mot renere råvarer og at flere ønsker kvalitet på råvarer. Når det gjelder kjøtt så ønsker mange å spise mindre rødt kjøtt, men bedre rødt kjøtt når de først skal unne seg noe godt. Salget av Norsk Angus biffer har eksplodert de siste årene.
Angus er kjent for ekstra høy kvalitet med god og jevn marmorering og mye smak. Det stilles krav til alder, mørning, størrelse, fettmengde og kjøttfylde. Prima sin satsing på norsk Angus startet for alvor i 2015 med etablering av Angusgården i Egersund. Her forskes det på å fremskaffe den aller beste biffen. I samarbeid med Meny har vi laget attraktive produkter av hele dyret som du finner i ferskvare og i butikkhyllene.

