produktkategorier
Kvalitetsbiffer, sprøtt bacon, saftige burgere eller Jæren Smak ribbe? Våre produktkategorier inneholder et bredt spekter av produkter som skal gi ekte matopplevelser.
Svin
En Jæren Smak gris veier i snitt 85 kg etter slaktning, og kan bli til utallige forskjellige spennende produkter. Alt fra ribbe og pølse på juletallerkenen, til skinken i matpakken eller spareribs på grillen en varm sommerkveld. Det vi er opptatt av er at vi utnytter hele dyret på best mulig måte, og skaper verdi for både bonden og deg som forbruker.
I produksjonsanlegget på Kviamarka på Nærbø, har vi nedskjæring av alle svineproduktene. Svineprodudukter som skal videreforedles til pølser, bacon eller lignende sendes videre til en av våre foredlingsanlegg i regionen.
Storfe
En Jæren Smak storfe veier i snitt 280 kg etter slakting. En Prima Norsk Angus er enda tyngre og veier i snitt rundt 300 kg.
Storfe gir utallige muligheter for spennende matopplevelser. Det kan være en «tradisjonell» og mør indrefilet med pommes fritt & bearnaisesaus, en saftig burger på grillen eller noe nytt og spennende som en Teres Major eller Tri Tip biff.
På storfe har vi, spesielt på Norsk Angus, vært veldig opptatt av å «Redde stykningsdeler fra Kverna», dette innebærer at vi skjærer ut en større andel av spennende smakfulle biffer som skal hjelpe deg som forbruker til å oppdage nye matopplevelser.
Småfe
Et Jæren Smak lam veier i snitt 21,6 kg etter slakting, og forbruksmønsteret på lam har historisk sett vært ganske tradisjonelt i Norge. Vi spiser lam på høsten, som fårikål og lammelår, og til jul spiser vi pinnekjøtt og fenalår. Når det gjelder lam har vi en større oppgave foran oss med hensyn til å både skape verdi og innsikt i hvordan vi kan utnytte og skape nye matopplevelser. Her må vi tenke nye stykningsdeler og større grad av foredling.
Pølser
Albert Idsøe er sjette generasjons pølsemaker, og har alltid kvalitet i fokus når nye pølsevarianter skal utvikles. I 2009 startet «pølse-eventyret» sammen med Jacobs Utvalgte. To gourmetpølser er blitt til et helt sortiment av grove kjøttpølser som man ikke bare får i den legendariske slakterbutikken i Stavanger, men også i flere av landets dagligvare-butikker. Råvaren er Jæren Smak gris, og salget av gourmetpølsene har hatt en stabil vekst opp igjennom årene.
Pålegg
I Norge spiser vi mye brødmat med pålegg, og både A. Idsøe og Toma har store påleggsserier av kvalitetspålegg. Toma produserer Jacobs Utvalgte pålegg, som er en serie med høykvalitetsprodukter. I tillegg har Toma også salg av pålegg under sin egen merkevare. A. Idsøes pålegg er godt kjent i Rogaland med Nøtteskinke, Servelat og Stavangerskinke som toppselgere. Felles for deres pålegg er kvalitet og fokus på gode råvarer.
Burger
I 2014 startet en liten burgerrevolusjon i Norge. A.Idsøe og Prima lanserte da toppkvalitets burgere i ferskvarepunktet på Meny, som du selv kan lage hjemme på grill eller panne. Det har også “poppet” opp flere og flere burgerrestauranter de siste årene, hvor Prima og A. Idsøe har vært sentral i leveranse av råvarer. The Shack, Døgnvill og Hekkan Burger er eksempler på dette.
Spekevarer
På loftet i Norges eldste slakterbutikk A. Idsøe i Stavanger er det et gammelt røkeri. Her er det gjennom generasjoner skapt spekevarer og da spesielt pinnekjøtt og fenalår til jul. I dag er røkeriet fortsatt i drift i Stavanger, og det er i tillegg et produksjonsanlegg på Vigrestad sør for Stavanger som salter, røker og tørker spekevarer for å etterkomme etterspørselen. Vi leverer pinnekjøtt og fenalår under Jacobs Utvalgte merket og i tillegg betydelige mengder under A. Idsøe merket. Kvalitet på råvaren og kontroll på prosessene er nøkkelen til suksess.
Bacon
Bacon er salt og sprøtt med deilig røyksmak. Bacon kan brukes som prikken over i-en i mange retter, eller som hovedrollen i en smakfull frokost. Fra sidene på grisen, med jevn fordeling av kjøtt og fett har dette produkt en helt unik egenskap, som smaksetter for å øke matopplevelsen. Vi leverer Jacobs Utvalgte bacon av Jæren Smak gris, og A. Idsøe bacon selges i stor grad lokalt i Rogaland og på storhusholdningsmarkedet.
Sous Vide
Sous vide er et relativt nytt begrep innenfor matverdenen. Det er en måte å tilberede mat på som gjør det enklere for deg som forbruker å få et godt resultat og en bedre matopplevelse på produkter som ellers tar lang tid å lage selv. Kjøttet vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen, for så å ferdigstekes hjemme. I Jacobs Utvalgte serien og under merkene Folkets, Grøstad og Prima Jæren leverer vi et bredt utvalg produkter som spareribs, pork wings, pulled pork og ulike pølser. Siste tilskudd av sous vide produkter er under Meny Norsk Angus serien med langtidskokt Tri Tip, Høyrygg og Knoke “Osso Bucco”.
Sous vide produkter er også etablert som smarte løsninger i storhusholdningsmarkedet. Dette er en spennende kategori som vi stadig utvikler oss på i samarbeid med våre samarbeidspartnere.
Kaker, boller, deiger
Kjøttkaker er en tradisjonell rett som har vært på nordmenns middagstallerken i mange år. Det samme er karbonader og kjøttpudding. Blandingsforhold i deigene, konsistens og smakstilsetning er nøkkelen til gode matopplevelser. Vi tror at denne kategorien har mange flere spennende produkter å by på, som kanskje har en mer moderne vri. Eksempler på dette er sticks som grillprodukt på sommeren og A. Idsøe sine tapasboller som selges til dagligvarebutikker i Rogaland, og som et produkt til storhusholdning.