Det er ikke første gang flere av disse produktene får medalje i NM, og det er vi stolte av. Det er et resultat av høy kvalitet på råvaren fra bonden, selekteringen på skjærelinjen og lidenskap til håndverksproduksjon av dyktige folk.
I årets NM i kjøttprodukter besto juryen av 26 erfarne fagfolk fra kjøttbransjen, majoriteten pølsemakere. Disse har med blindsmaking kåret Norges beste kjøttprodukter. I årets konkurranse ble 550 produkter fra 64 kjøttbedrifter bedømt; fra pinnekjøtt, ribbe og medisterkake, til julepølser, bacon og pålegg. Nesten 80 forskjellige typer pinnekjøtt var med, og det er hard konkurranse.
Røkt pinnekjøtt: Gull til Jacobs Utvalgte Røkt pinnekjøtt
Urøkt pinnekjøtt: Bronse til Jacobs Utvalgte Urøkt pinnekjøtt
Pinnekjøtt spesial:
Gull til Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnebog
Gull til A. Idsøe Urøkt Pinnebog
Bacon: Bronse til Jacobs Utvalgte Tørrsaltet bacon
Delikatessepålegg svin:
Gull til Jacobs Utvalgte Porcetta
Sølv til Jacobs Utvalgte Kokt skinke
Bronse til Jacobs Utvalgte Skinke med salvie
Råvarene svin og lam til disse produktene blir skåret og selektert etter kvalitet ved fabrikken vår på Nærbø, og foredlingen skjer på Vigrestad (pinnekjøtt) og Haugesund (pålegg og bacon).
Å lage godt pinnekjøtt krever erfaring, presisjon og respekt for råvaren. Vi starter med lam av høy kvalitet fra Jæren, nøye sortert for hånd. Kjøttet tørrsaltes med tre ulike typer salt, før det tørkes sakte og kontrollert – helt uten snarveier. Hvert stykke er forskjellig, og det krever kunnskap å vite når det er klart. Den kunnskapen har vi opparbeidet oss over mange år.
Fabrikksjefen på Vigrestad, Håkon Hagen, kjenner pinnekjøttet bedre enn de fleste. Han begynte i A. Idsøe i 1987 som pølsemaker, og har jobbet med pinnekjøtt siden da. Med over 38 års erfaring med akkurat dette produktet, vet han hva som skal til for å få fram den dype smaken, den riktige tørkingen og den kvaliteten vi ønsker.
I Haugesund lages det kvalitetspålegg og bacon. Godt pålegg starter med gode råvarer. Men smaken formes gjennom hele prosessen, fra saltlake og temperaturkontroll, til tromling og koking som utøves av flinke folk. Det er håndverk. Når alt gjøres riktig, sitter du igjen med et pålegg som både smaker og kjennes ekte.
Alle medaljevinnerne er laget av kjøtt fra Jæren Smak råvarekvalitet. Bonden som leverer dyr innenfor Jæren Smak kvalitet holder til på Jæren, sikrer gode oppvekstsvilkår og har jevn og høy kvalitet på råvaren. Gode kvalitetsråvarer gir smakfullt, mørt og saftig kjøtt som er veldig viktig for produktets kvalitet.
Jacobs Utvalgte produkter finner du i MENY, Spar og Joker (utvalget kan variere).
A. Idsøe selges lokalt i Rogaland, i de fleste butikker.

