Pinnesteiken lages på Primas fabrikk på Vigrestad, der også pinnekjøtt, pinnebog og fenalår lages.
– Pinnesteiken produseres på samme måte som fenalår med tørrsalting i 3 salttyper, og produseres av lammelår. Før modning blir de delt på langs, så tørkes de i klimarom i ca. 16 døgn til ønsket kvalitet er oppnådd. Denne produksjonen gjør vi på våren og sommeren for å ikke ta kapasitet fra pinnekjøtt og pinnebog på høsten, sier Håkon Hagen, fabrikksjef på Vigrestad.
Håkon Hagen har jobbet hos A. Idsøe siden 1987. Han ble med til Prima da 50 % av firmaet A. Idsøe ble solgt til Prima i 2018, og har lang erfaring med både pinnekjøtt og pølseproduksjon.
Pinnekjøtt fra A. Idsøe har i flere år blitt kåret til det beste, og merkevaren er kjent for kvalitet, tradisjon og innovasjon. I snart 200 år har seks generasjoner Idsøe levert gode kvalitetsprodukter, både fra butikken i Verksgata og i matbutikken. Albert Idsøe overtok familiebedriften i 1999 og han har god tro på det nye produktet.
– Pinnesteik av lammelår er et fint alternativ for de som ønsker et kjøttfyldig produkt og et magert alternativ til pinnekjøtt, sier han.
A.Idsøe Pinnesteik selges nå i butikker lokalt i Rogaland.
Pinnekjøttpølsen ble laget for første gang for noen år siden, og har hatt pause i noen år. Oppskriften ble funnet fram igjen og nå er den i sortimentet til de fleste butikker lokalt i Rogaland.
– Det var en del kunder som savnet Pinnekjøttpølsen og ville ha den tilbake, så da fikk vi produsert opp for denne sesongen. Tilbakemeldingene er at folk synes den er spennende og veldig god, sier Gry Thomsen, Key Account Manager for lokalmat i Prima Brands.
Pinnekjøttpølsen inneholder revet pinnekjøtt for den gode pinnekjøttsmaken. Albert Idsøe som har utviklet oppskriften sier at Pinnekjøttpølsen er en røkt og litt kraftig pølse som egner seg godt stekt som sidegarnityr til pinnekjøtt, komler, ertesuppe osv.