Jerseymeieriet på Bryne hadde 200 kg med gaudaosten “Tone” med litt feil i som de sto i fare for å måtte kaste. En telefon til Prima og litt testing senere var 1000 pølser klar til Gladmatfestivalen og tilbakemeldingene var gode. Da var det bare å produsere opp mer, og bruke opp all osten.
Jerseypølsen kom i butikk fra MENY sin Matskatt-kampanje i uke 35, og det er fortsatt ost igjen. Pølsen vil derfor være i butikk en god stund til, helt til alt er brukt opp.
Under Gladmatfestivalen i Stavanger i slutten av juni ble Jerseypølsen solgt i MENY-teltet med brioche-brød, poteter, syltet rødløk og sprø potetsticks. Det var en suksess med 1000 solgte pølser, og det ble utsolgt på tredje av fjerde salgsdag.
– Osten som blir brukt til pølsene hadde utviklet det vi kaller smørsyre. Det kommer av sporer og utvikler seg når osten ligger til modning etter ca 6-8 uker. Det er veldig lite sporer som skal til for at osten kan få smørsyre, og da sprekker den og får en bitter smak. Det er ikke farlig og kjennes ikke når osten smeltes, sier Sonja Herikstad Skårland, daglig leder i Jerseymeieriet.
Meieriet tilsetter nå et enzym i melken som fjerner sporer, og da unngår de smørsyre i fremtidige oster.
Jerseypølsen er tilberedt sous vide, det betyr at den er langsomt kokt slik at smakene og osten får en skånsom varmebehandling. Dette gir deg som forbruker et smakfullt resultat som i tillegg er enkelt å tilberede. Ved sous vide koking øker holdbarheten på produktet som reduserer svinn i butikk eller hjemme hos deg i kjøleskapet.
Sammen med kvalitetsost fra Jerseymeieriet inneholder pølsen 81 % svinekjøtt fra kvalitetskonseptet Jæren Smak. Med litt Midsummer Hot Sauce og krydder i tillegg blir det en pølse med veldig god smak.
– Det er en litt spicy pølse, så for å få en god balanse er det godt med litt coleslaw i brioche brød fra United Bakeries. Man må heller ikke glemme at pølse kan brukes uten brød og lompe! Denne pølsen er super i pastasalat, til potetmos og stekt løk eller i en luksus putt i panne, sier Kristoffer Øglend, Key Account Manager i Prima Brands.
Du finner Jerseypølsen i hyllene hos MENY.
Jerseymeieriet holder til på Herikstad Gaard sør for Bryne, et familiebruk med melkeproduksjon, gressforet storfekjøtt, sauehold, høns, utegris om sommeren og to hester. De har siden 2001 hatt melkeproduksjon av Jerseykyr, og i 2021 bygde de sitt eget meieri. Med melkeproduksjon fra egne kyr lager de yoghurt, melk, smør, rømme, is og ost. Produktene selger de fra gården, men også i en rekke dagligvarebutikker over hele landet.
Matskatt
MENY merker noen av produktene i butikken med Matskatt.
Det er lokalmat, regionalmat, kortreist mat eller gårdsmat som har fått et felles begrep.
Matskatt-merket vil si at produktet har ekstra god smak og unik kvalitet.
Det er norske produkter med en lokal identitet og god historie.
En Matskatt kan være en fremragende ost, en lettsaltet skinke, et nydelig syltetøy, delikat klippfisk, en renskåret lakseloin, gode og kjøttfulle pølser, gårdspresset eple eller en smakfull potet.
Les mer om matskatter her (meny.no)